EU: Příručka pro uplatňování směrnice o strojních zařízeních 2006/42/ES

| Kategorie: Sborník  | Tento dokument chci!

Směrnice 2006/42/ES je revidovanou verzí směrnice o strojních zařízeních, jejíž první verze byla přijata v roce 1989. Nová směrnice o strojních zařízeních je použitelná ode dne 29. prosince 2009. Cíl směrnice je dvojí, a to harmonizace požadavků na ochranu zdraví a bezpečnost vztahujících se na strojní zařízení na základě vysoké úrovně ochrany zdraví a bezpečnosti a současně zajištění volného pohybu strojních zařízení na trhu EU. Revidovaná směrnice o strojních zařízeních nezavedla v porovnání s předchozími verzemi zásadní změny. Objasňuje a konsoliduje ustanovení směrnice s cílem zlepšit její praktické uplatňování.

Autor: EVROPSKÁ KOMISE PODNIKÁNÍ A PRŮMYSL

Strana 315 z 405

Vámi hledaný text obsahuje tato stránku dokumentu který není autorem určen k veřejnému šíření.

Jak získat tento dokument?






Poznámky redaktora
7.7. Štítek uvedením nosnosti zmíněný druhém odstavci oddílu 4. znamená, že maximální provozní zatížení musí být strojním zařízení uvedeno tak, aby ho obsluha snadno viděla. Je-li příslušenství pro zdvihání zhotoveno součástí, které jsou trvale spojeny, musí být tento soubor označen jako jedno příslušenství pro zdvihání.3. Jedná přísnější požadavek, než požadavek vztahující na jiná značení uvedený oddíle 1.3 týkají zdvihacích strojních zařízení užším smyslu vyměnitelných přídavných zařízení pro zdvihání.2 vztahují příslušenství pro zdvihání viz 43: poznámky čl. Oddíl 4. Harmonizované normy pro ocelové součásti vázacích prostředků stanoví pro označení systém kódů.3. d).3, která musí být pouze „viditelná“. Strojní zařízení určené pouze zvedání nákladů, vybavené nosnou částí, která dovoluje přístup osobám, musí být opatřeno zřetelným nesmazatelným upozorněním zakazujícím zvedání osob.2.4. Označení musí být připojeno stejném místě jako značení vyžadované v oddílech 1.3.3 Zdvihací strojní zařízení Na strojním zařízení musí být dobře viditelném místě uvedeno maximální provozní zatížení.7. Součásti, které nelze použít jako samostatné příslušenství pro zdvihání, druhou stranu toto označení neměly mít.3 4. Maximální provozní zatížení mělo být uvedeno v kilogramech. § 359 Označení zdvihacího strojního zařízení Požadavky stanovené oddíle 4.3.3.3.3, udávající maximální provozní zatížení pro každé stanoviště obsluhy strojním zařízení, musí být druhou stranu viditelný příslušného stanoviště obsluhy. písm. Toto upozornění musí být viditelné všech míst, odkud možný přístup.3 zabývá předvídatelným rizikem nesprávného použití určitého strojního zařízení určeného pouze zvedání nákladů viz 175: .2, je-li význam daného kódu vysvětlen návodu používání poskytnutém výrobcem viz 360: poznámky oddílu 4.3. Třetí odstavec oddílu 4.3 stanoví, maximální provozní zatížení musí být uvedeno „na dobře viditelném místě“. Tyto požadavky doplňují požadavky týkající značení strojního zařízení uvedené oddílu 1. Závisí-li maximální provozní zatížení uspořádání stroje, musí být každé stanoviště obsluhy opatřeno štítkem uvádějícím přednostně podobě diagramu nebo tabulek pro každé uspořádání povolené provozní zatížení.1 přílohy I. Jsou-li trh uváděny součásti pro vázací prostředky nebo jiná příslušenství pro zdvihání, která lze použít rovněž jako samostatné příslušenství pro zdvihání, musí mít tyto součásti označení vyžadované oddíle 4.2 viz 387: poznámky příloze III. 4.3.3.3.3.Příručka pro uplatňování směrnice strojních zařízeních 2006/42/ES vydání červen 2010 311 § 358 Označení příslušenství pro zdvihání Požadavky označení stanovené oddílu 4.7. Tyto požadavky doplňují požadavky týkající značení strojního zařízení uvedené oddíle 1. Toto označení musí být čitelné, nesmazatelné nekódované podobě. Pokud lze tyto součásti použít jako samostatné příslušenství pro zdvihání, lze mít to, kódované označení splňuje požadavek stanovený v oddíle 4